Danie proste i szybkie, adaptowane na potrzeby studenckie. Z wykorzystaniem zapasów puszkowych od rodziców i dziadków. Dla amatorów ostrego, ale też dla łagodnych baranków (można odpowiednio doprawić)
Składniki
0,5 kg mięsa mielonego (dowolnie)
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pomidorów
2-3 cebule
opcjonalnie: papryka
Przyprawy: sól, pieprz, chilli, papryka ostra, papryka słodka lub przyprawa do dań meksykańskich
Sposób przyrządzania
Cebule ( i paprykę) drobno pokroić, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić. Następnie dodać mięso, usmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory. Przyprawić papryką i innymi przyprawami. Otworzyć puszki z fasolą i kukurydzą i dodać do dania. Smażyć na wolnym ogniu ok. 5 min.
Przyprawić do smaku.
Podawać z białym ryżem.
Smacznego!
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
Dziś jedliśmy :) Co dodaliśmy?
OdpowiedzUsuńDoprawione sosem chili i trochę bazylią, na koniec dwa ząbki czosnku.
Zjedzone z makaronem - świderki.
Zaciągnięte jednym koncentratem pomidorowym.
Dodane pół papryki.
No i można trochę sypnąć serem :)
A, i trochę cukru dla zniwelowania kwasoty pomidorów ;)
OdpowiedzUsuńPolecam bardzo pyszne danie i bardzo ostre:)
OdpowiedzUsuń