Sezon jagodowy w pełni, dzisiaj śniadaniowo...
Placuszki wyszły bardzo delikatne.
Razowe pancaces z jagodami
Składniki:
1/2 kubka maki pełnoziarnistej
1/2 kubka płatków owsianych (zmielonych w młynku do kawy)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka sody
1/4 łyżeczki soli
1 łyżka syropu klonowego
1 kubek maślanki
1 jajko
2 łyżeczki masła (rozpuszczonego)
1 dojrzały banan (rozgnieciony)
1/2 kubka jagód
1. Wymieszać mąkę, płatki, proszek, sodę i sól.
2. Zmiksować syrop klonowy, maślankę, jajko, masło i banan w osobnym naczyniu.
3. Połaczyć składniki suche i mokre.
4. Wmieszać jagody.
5. Rozgrzać patelnię i posmarować ja delikatnie masłem.
6. Wylać 1/4 kubka na patelnię (ja nalewałam łyżką) i smażyć aż spód będzie złoto brązowy, około 2-3 minut.
7. Odwrócić placuszek i smażyć jeszcze 1-2 minuty.
8. Podawać polane syropem klonowym, frużeliną, miodem, lub tym, co komu pasuje :)
Smacznego :)
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
masz juz jagody! mysle juz o nich od 2 tygodni ale wciaz i wciaz ich nie ma:}
OdpowiedzUsuńMniam.
OdpowiedzUsuńU mnie tez dzisiaj były placuszki,a raczej pankejksy z jagodami:)
Mmm..