Czytałam, że pyszne..
Zrobiłam...
Potwierdzam :))
Przepis od Margot (a Margot ma go od Tatter)
Jagodowe muffiny
125 g masła miękkiego
100g drobnego cukru
1 żółtko
2 jajka
125g przesianej mąki tortowej
1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
125 g jagód (ale Tatter twierdzi ,że inne owoce tez mogą być)
Kilka kropel dobrej esencji waniliowej(ja daje domową-robię ją tak  jak  Linn)
Miękkie masło utrzeć z cukrem do białości, potem dodawać po jednym jajku i za każdą razem dobrze ubić, do miski dodać przesiana mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać . Na końcu dodać jagody i esencje waniliowa i po delikatnym wymieszaniu nakładać do foremki muffinowej wyłożonej papilotkami lub do takich pojedynczych foreme
foremek silikonowych -wyszło mi 12 małych muffinek. Piec w 190 stopniach C ok. 20-25 minut.
Gemini, GPT-4 czy Claude – który model AI wybrać?
                      -
                    
W dynamicznie rozwijającym się świecie AI, wybór odpowiedniego modelu 
językowego staje się coraz trudniejszy. Każdy z wiodących modeli – Gemini, 
GPT-4, Cla...
10 miesięcy temu




a ja potwierdzam ,że pięknie wyglądają w twoim wydaniu Joanno , aż mi żal ,że się moje jagody skończyły chwilowo ,mam nadzieje :D
OdpowiedzUsuń:) Joanno pyszne co nie? My pochlonelismy sztuk 12 w dwa dni :D
OdpowiedzUsuńAch ..
OdpowiedzUsuńco za pyszności!:)
już sobie wyobrażam ten wspaniały smak..
Pozdrówka i dziękuje za Twoją wspaniałą propozycję:)
Jeszcze jest tyle muffinek z jagodami do wypróbowania...
OdpowiedzUsuńA te rzeczywiście pyszne :)