Przepis znaleziony przypadkiem, przy okazji szukania czegoś innego w sieci.
Ciekawa propozycja, chociaż osobiście doprawiłabym go bardziej.
Składniki:
filet z kurczaka
maślanka
krakersy
tłuszcz do pieczenia
Filet kroimy w podłużne paski, zalewamy maślanką na 2 godziny.
Krakersy kruszymy na drobno - można to nawet rozetrzeć w rękach.
Filety oblepiamy krakersami, układamy w płaskim naczyniu posmarowanym tłuszczem, pieczemy w temperaturze 200 stopni C, aż będzie dobre. pod koniec pieczenia można położyć kilka plasterków masła na wierzchu.
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
widziałam już gdzieś ten przepis
OdpowiedzUsuńciekawa jestem smaku
na pewno spróbuję :-)
lubie, nie powiem!
OdpowiedzUsuńKuba mial podobny ale z paluszkami :))) A ja bym sprobowala i tak i tak :)
OdpowiedzUsuńJa robiłam kilka razy, ale trochę inaczej, tzn. zalewałam nie maślanką a jogurtem naturalnym i nie piekłam, a smażyłam na patelni. Zawsze wychodzi i jest bardzo smaczny, taki delikatny i miękki w środku, a pikantny z zewnątrz.
OdpowiedzUsuń