Ciąg dalszy zagospodarowywania czereśni...
Przepis podany przez BeatęSz:
1 kg czereśni
0,4 l wody
40 dag cukru
1/4 szkl. octu 10% lub łyżeczka kwasku cytynowego
szczypta soli
imbir
goździki
czereśnie z ogonkami, umyte, ułożyć w słoikach. Zagotować wodę z cukrem i solą, dodać ocet. Do każdego słoika dodać mały kawałeczek imbiru i po jednym goździku. Napełnić słoje gorącą zalewą, zamknąć i wstawić do pasteryzacji na 20 minut.
Ja dodałam do każdego słoika łyżeczkę gorczycy - dla mnie niezbędne.
Gemini, GPT-4 czy Claude – który model AI wybrać?
                      -
                    
W dynamicznie rozwijającym się świecie AI, wybór odpowiedniego modelu 
językowego staje się coraz trudniejszy. Każdy z wiodących modeli – Gemini, 
GPT-4, Cla...
10 miesięcy temu




nigdy nie jadłam takich czereśni, ale muszą mieć ciekawy smak :)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować.
OdpowiedzUsuńJa w tym roku robię jeszcze wiśnie marynowane na 2 sposoby i może coś jeszcze..