Część została nadziana wytrawnie.
A część nadziałam słodkim twarożkiem wymieszanym z jagodami ...
Składniki:
ugotowane muszle
300g mielonego twarogu
2 żółtka
cukier waniliowy
pół kubeczka jagód
2 łyżki cukru
pół kubeczka śmietany
Jedno żółtko dodać do twarogu, drugie do śmietany. 1 łyżkę cukru dodać do twarogu, drugą do śmietany. Cukier waniliowy dodać do twarogu. Jagody delikatnie wmieszać do twarogu.
Nadziewać muszle, układać w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem.
Polać śmietaną, zapiec w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut.
Smacznego :)
hmmm nie wygląda to jak muszle, ale po przepisie stwierdzam że miałaś świetny pomysł, a do tego pysznie brzmiący :)
OdpowiedzUsuńNie wygląda, bo utonęły w śmietanie ;)
OdpowiedzUsuń