Przepis jest kompilacją z sieci..
Składniki:
czerwone porzeczki
cukier
wódka
cynamon w lasce
goździki
imbir w plasterkach
Porzeczki obieramy, przesypujemy cukrem, zalewamy wódką, dodajemy cynamon, imbir i goździki.
Moczymy 4 tygodnie, na koniec filtrujemy.
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
Musi być pyszna! Ja bardzo lubię smak czerwonych porzeczek:)
OdpowiedzUsuńTo musi być coś, posiadać taką nalewkę :)
OdpowiedzUsuńOj oj wygląda bardzo kusząco :) Musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńA najgorsze jest to, że ilośc jest bardzo limitowana...
OdpowiedzUsuńW ubiegłym roku pierwszy raz zrobiłam nalewkę z czerwonej porzeczki- trochę bez przekonania, wcześniej robiłam tylko wiśniową.
OdpowiedzUsuńPrzeczytałam jedną z opinii, że nalewka z czerwonej porzeczki jest najlepsza i...muszę się z tym zgodzić.
Polecam gorąco...
Ja dodaję korę cynamonu, laskę wanilii i goździki.
A proporcje, ilość składników?
OdpowiedzUsuńnalewka powinna leżakować, ponadto prawdziwa nalewka jest zawsze na spirytusie a nie na wódce
OdpowiedzUsuńLilQ - Są różne szkoły dotyczące mocy użytego akoholu....
OdpowiedzUsuńA spirytusu się nie używa, to co jest nazywane spirytusem w przepisach na nalewki ma moc 70%.
I czy ja pisałam, że nie lażekujemy ??
----------------------------------------------
Proporcje niestety na oko...
cukru tyle co przeczek (wagowo), wódkę dałam mocniejszą - spirytus 95% pół na pół z wodą.
Ale bym się takiego napiła. Teraz.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie nalewki w te zimne, jesienne popołudnia ;) Świetny przepis
OdpowiedzUsuń