Zobaczyłam ta lemoniadę u Basi i musiałam ją zrobić...
Przepis cytuję za Basią:
Palestyńska lemoniada (przepis z Jerusalam Hotel na Nablus Rd. w Jerozolimie)
1 szklanka soku z cytryny
 1/2 szklanki cukru
1/4-1/2 szklanki świeżych listków mięty
 woda, lód
Do blendera wlać sok z cytryny, dodać cukier oraz listki mięty, dopełnić wodą i lodem (kilka dużych kostek) do objętości jednego litra i następnie wszystko zmiksować do uzyskania zielonkawego zabarwienia lemoniady. Po dłuższej chwili lemoniada może się rozwarstwić - zmiksowane listki powędrują na powierzchnię lemoniady - wystarczy jedynie zamieszać - jest wyśmienita!
Ja przelałam lemoniadę przez sitko, listki były słabo zmiksowane i trochę przeszkadzały...
Gemini, GPT-4 czy Claude – który model AI wybrać?
                      -
                    
W dynamicznie rozwijającym się świecie AI, wybór odpowiedniego modelu 
językowego staje się coraz trudniejszy. Każdy z wiodących modeli – Gemini, 
GPT-4, Cla...
10 miesięcy temu



Kusi bardzo kusi!
OdpowiedzUsuń:)
muszę zrobić dla mojego bratanka bo on uwielbia :)
OdpowiedzUsuń