Przepis znalazłam tutaj: http://www.tourmycountry.com/austria/tomatosoup.htm
Składniki (4 porcje - ja zrobiłam podwójnie):
1 cebula
1 marchewka
1 mały pęczek pietruszki
50 gram boczku wędzonego
1 łyżeczka masła
około 400 g pomidorów - dałam puszkę
sól, pieprz
1 ząbek czosnku
pół łyżeczki cukru
125 mL śmietanki
posiekany szczypiorek
Pokroić cebulę, marchew, pietruszkę i usmażyć na maśle, do lekkiego przyrumienienia. Dodać posiekane pomidory lub pomidory z puszki, dolać 1 l wody z solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Gotować przez pół godziny, na koniec całość zmiksować. Dodać trochę cukru i śmietanki. Pociąć boczek i przysmażyć na chrupiąco (można dodać papryczkę Chilli dla zaostrzenia smaku). Nalać zupy na talerz i ozdobić kleksem śmietanki. Posypać grzankami i boczkiem, a na koniec szczypiorkiem.
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
0 komentarze:
Prześlij komentarz