Zrobiłam je pierwszy raz od razu, po zobaczeniu
tu...
Superszybki, superproste i bezwysiłkowe...
A to przepis:
600ml mleka
250g maki
2 jaja
szczypta soli
1 łyżka cukru
1 łyżka miękkiego masła
tłuszcz, żeby wysmarować blachę
Włączyć piekarnik na 200°C, żeby się rozgrzał.
Wszystko ze sobą zmiksować.
Formę - blachę prostokątną z piekarnika - wysmarować margaryną do pieczenia (używałam Kasi), porzadnie ! Wylać całe ciasto na blachę i do pieca na 20-25 minut.
Do tego zmiksowałam domowy dżem morelowy - aromatyczny i lekko kwaskowy...
Polecam - będziecie zaskoczeni...
Jakie urocze babelki :))))) Pozdrawiam cieplo :)
OdpowiedzUsuńKrajobraz księżycowy :)
OdpowiedzUsuńI zaraz znikły...
Jakie cudne :) A można wylać na papier do pieczenia? Czy się przyklei? No i co to znaczy porządnie wysmarować? ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Myślę, że papier nie jest dobrym pomysłem..
OdpowiedzUsuńJa dokładnie wyszorowałam moją blachę (mam emaliowaną), wytarłam i wysmarowałam dość grubą warstwą masła. I ta nie odchodziły same, trzeba było je lekko oddzielać łopatką, ale myślę, że od papieru nie odeszłyby...
Bardzo dziękuję za odpowiedź :)
OdpowiedzUsuń