Bardzo fajny sposób na wykorzystanie dużych ziemniaków.
Składniki:
4 duże ziemniaki
300g kurek
100g fety
1 łyżka masła
Ziemniaki wyszorować, ugotować na półtwardo, przestudzić.
Kurki oczyścić, podsmażyć na łyżce masła, posolić, popieprzyć.
Ziemniaki wydrążyć, fetę zetrać na tarce z dużymi oczkami.
Kurki wymieszać z połową fety i częścią wydrążonego wnętrza ziemniaków.
Farsz nakładać do połówek ziemniaków, posypać resztą fety.
Ziemniaki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec 30 minut.
Podawać np. z sałatą.
Smacznego :)
Rok temu jedliśmy
ciasto ze śliwkami z sernikową falą:
ale apetycznie wygladaja:) takie nadziane kartofelki i to kurkami sa na pewno pyszne:)
OdpowiedzUsuńOj! Pyszności tu widzę.Moje ukochane kurki!
OdpowiedzUsuńUwielbiam to danie. Pyszne, jesienne, aromatyczne.
OdpowiedzUsuńJaki fajny pomysł z tymi ziemniaczkami. Podoba mi sie:)
OdpowiedzUsuńależ jesienne ziemniaczki! mm... ciekawe jakby smakowały z folii aluminiowej pieczone w ognisku... mniam!
OdpowiedzUsuńcoś takiego chodzi za mną od dawna. Połączenie smaku ziemniaków i grzybów jest świetne!Dziękuję za przyłączenie się do akcji! :)
OdpowiedzUsuń