Przepis znalazłam na blogu AZ cookbook.
Wyszła szybka i pyszna potrawa.
Składniki:
600g filetów rybnych
2 filiżanki obranych i posiekanych pomidorów
1 zielona papryka, pokrojona dość drobno
1 kawałek selera, posiekany (1/2 filiżanki)
½ kubka posiekanej natki
2 liście laurowe
1 mała cytryna, pokrojona na plasterki
4 łyżki masła
sól i pieprz do smaku
Na dnie szerokiego garnka ułożyć kawałki ryby, posolić i popieprzyć.
Nakryć warstwę ryby warstwą posiekanych pomidorów,
Na rybę nałożyć warstwę pomidorów, warstwę zielonej papryki, selerów i natki pietruszki. Włożyć liście laurowe, na wierzchu ułożyć plasterki cytryny..
Pokropić całość masłem.
Nakryć garnek pokrywką, zmniejszyć ogień, poddusić na maleńkim gazie przez około 30 minut.
Smacznego :)rok temu słoiczkowaliśmy sos pomidorowy do pizzy:
i jedliśmy łazanki z brokułami:
Co prawda nie przepadam za rybami ale ten przepis mi się podoba.Napewno go kiedyś wypróbuję.
OdpowiedzUsuńSamanta
jak dla mnie zapowiada sie smacznie:) rybka i warzywa uduszone razem to zdrowe i na pewno pyszne jedzonko:)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł! bardzo lubię ryby, więc wypróbuję kiedyś :)
OdpowiedzUsuńZdrowo i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńMam chęć na taką rybkę i to bardzo :)))
OdpowiedzUsuń