Bardzo sycąca wersja makaronu do jedzenia na ciepło albo na zimno....
Składniki:
500g makaronu
300g wędzonego łososia
250g mascarpone
180g śmietanki
3 łyżki oliwy
koperek, sól, pieprz
Makaron ugotować, odcedzić, trzymać w cieple. Łososia rozdrobnić, oliwę rozgrzać, wrzucić łososia, podgrzać, dodać mascarpone i śmietankę, podgrzać, doprawić pieprzem i koperkiem, wymieszać z makaronem - i już.
Smacznego :)
rok temu na blogu:
smakowicie się prezentuje
OdpowiedzUsuńEkstra!!
OdpowiedzUsuńwspaniale wygląda
OdpowiedzUsuńbardzo zachęcająco wygląda!
OdpowiedzUsuńojej! alez pysznosci!!
OdpowiedzUsuńChyba muszę się przekonać do wędzonego łososia, bo w takiej wersji brzmi bardzo kusząco!
OdpowiedzUsuńJak czytam składniki, to już wiem, że to danie musi być niesamowicie pyszne.
OdpowiedzUsuń