SKŁADNIKI:2 litry bulionu warzywnego,30 - 40 dag świeżych - najlepiej mieszanych - grzybów,15 dag cebuli,10 dag ogórków kiszonych,15 dag parówek,od siebie dodałam garść posiekanych oliwek,8 dag koncentratu pomidorowego,2 dag oleju,10 dag śmietany,sól pieprz, ziele, angielskie, liść laurowy, zielona pietruszka.
SPOSÓB WYKONANIA:Grzyby oczyścić umyć, pokroić w plasterki, obsmażyć na ostrym ogniu. Dodać posiekaną cebulę, dusić do miękkości, Ogórki obrać, pokroić w paski, parówki w plasterki, dodać do grzybów razem z koncentratem i chwilę poddusić. Zalać całość bulionem i gotować 15 min. Pod koniec gotowania zupę podprawić zahartowaną śmietaną wymieszaną z wywarem, doprawić do smaku. Podawać posypaną pietruszką.
Smacznego :)
...rok temu na blogu: Muffinki z gruszką i imbirem
nazwa brzmi niezwykle słono :) ale wygląda fajnie :)
OdpowiedzUsuńsolanka grzybowa... hmmm ;] brzmi dośc ekstrawagancko ;]
OdpowiedzUsuń