Przepis jeszcze z listy pl.rec.kuchnia.
Mięso wychodzi soczyste i aromatyczne - pyszne :)
Składniki:
* 150ml jogurtu greckiego
* sok z półtorej cytryny
* 150ml oleju słonecznikowego,
* 4 ząbki czosnku,
* po 2 łyżeczki papryki i kminu rzymskiego (może być nasz ale lekko podprażony na suchej patelni),
* łyżeczka kurkumy,
* po łyżeczce imbru i soli.
Wymieszać wszystko dokładnie i posmarować tym kilogram filetów z piersi kurczaka.
Leżakować w lodówce od 12 godzin do 3 dni.
Grillować z każdej strony do zarumienienia.
Smacznego :)Leżakować w lodówce od 12 godzin do 3 dni.
Grillować z każdej strony do zarumienienia.
Rok temu na blogu:
i
obłędna ta marynata!
OdpowiedzUsuńTo brzmi pysznie! Muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńpodoba mi się taka marynata, mogłaby być tez do warzyw, prawda? :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne to mięsko :D Lubię kurczaka w jogurcie...
OdpowiedzUsuńcudowne to pierwsze zdjęcie ;] i wspaniale wyglądający kurczak. podoba mi się tez ta jogurtowa marynata ;]
OdpowiedzUsuń