Kitajce to przepis znaleziony w gazetce "Przyślij przepis", numer 11/2009, przysłany przez Aldonę Malec. Smaczne. aby było nieco mniej tłuste smażyłam bez oleju.
Składniki1 szklanka mąki
10 dag szynki
(może być nieco więcej)25 dag żółtego sera
1 jajko
4-5 łyżek mleka
(ja dałam ciut więcej)oregano
Sposób przyrządzeniaSer zetrzeć na dużych oczkach, szynkę pokroić w paski lub kostkę
(ja kroiłam w paski). Wymieszać w misce, razem z mąka, mlekiem i jajkiem. Dodać oregano. Smażyć na złoto. Gotowe!
Można podawać z ketchupem.
Smacznego!
Podobają mi się te placuszki! Ciekawe, skąd ich nazwa?
OdpowiedzUsuńOj, to musi być dobre!
OdpowiedzUsuńjadłam -są PYSZNE!!!! polecam goraco!!!!
OdpowiedzUsuńja dodałam cebulkę i posiekany koper -PYCHA
OdpowiedzUsuń