Składniki
- 5 jajek
- 1/4 kubka mleka
- 1 kubek płatków owsianych - dałam błyskawiczne
- 1/2 kubka brązowego cukru
- 1 łyżeczka cynamonu - dałam pół
- 1 łyżka masła - wyszła prawie cała kostka....
- 8 kromek chleba tostowego - dałam resztki bułeczek, pokrojonych w kromki
[Listonic]
Wymieszać jajka z mlekiem.W osbnej miseczce wymieszać płatki, cukier i cynamon. Masło rozgrzać na patelni. Zanurzać chleb w mieszance jajecznej, potem w płatkach. Smażyć na złotobrązowo. Można podawać z syropem klonowym - nam wystarczyły same w sobie.
Smacznego :)
a rok temu ...
Fajne są, ciekawa jestem jak smakują:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
I ja ciekawa jestem jak smakują :-)
OdpowiedzUsuńCiekawe, pierwszy raz widzę taką wersję.
OdpowiedzUsuńFajny i nietypowy pomysł z obtaczaniem tostów w płatkach. Muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają jak kotleciki :). Znam podobny przepis jako "Armer Ritter", tylko z bułką tartą. Bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuńwow! ale pyszne! zrobię napewno! :)
OdpowiedzUsuń