skip to main |
skip to sidebar
Lekka sałatka na koniec lata....
Składniki:
600g fasolki szparagowej
1 cebula
2 papryki (najlepiej różnokolorowe)
300g pomidorów - u mnie żółte i czerwone - z ogrodu
100g fety
oliwki - 10-12 sztuk
sól, pieprz
1 łyżka octu winnego
4 łyżki oliwy
Fasolkę obrać, pokroić w 3 centymetrowe kawałki, ugotować na półtwardo, przelać zimną wodą.
Cebulę pokroić w cienkie plasterki, paprykę i oliwki też - jak najcieniej.
Pomidory pokroić w ósemki.
Wszystkie składniki wymieszać, posolić, popieprzyć, skropić octem i oliwą, posypać pokruszoną fetą.
Można podawać od razu, można przechować kilka godzin w lodówce.
Smacznego :)
A fasolkę możemy wykorzystać też jak makaron:
Pięknie kolorowa ta sałatka :) Podoba mi się bardzo,lubię fasolkę:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.