Lekki i orzeźwiający napój ze zmiksowanego arbuza.
Przepis ze strony My Colombian Recipes.
Składniki
(4 porcje)
(4 porcje)
5 kubków wypestkowanego i pokrojonego w kostkę arbuza
1 kubek kruszonego lodu
¼ kubka zimnej wody
2 łyżki cukru
1 kubek kruszonego lodu
¼ kubka zimnej wody
2 łyżki cukru
Wszystkie składniki wrzucić do blendera, zmiksować na gładko, podawać od razu.
Smacznego :)Rok temu piekliśmy jabłecznik francuski w Weekendowej Cukierni:
o, bardzo smakowicie sie zapowiada. Musi byc orzezwiajacy!! ;)
OdpowiedzUsuńno bardzo interesujące :) można by nawet wlać coś mocniejszego i niezły drink by z tego powstał :)
OdpowiedzUsuńSuper! a jeszcze odrobinka bacardi...
OdpowiedzUsuńTakie soki ze zmiksowanym lodem podawali na Węgrzech, jak byłam na wczasach. Niestety tamte były strasznie słodkie. Muszę spróbować Twojej wersji,
OdpowiedzUsuń