Robiłam ją rok temu - jest pyszna.
Zrobiłam znowu :)
Miałam 1.5 kg papryki (po oczyszczeniu) - proporcje odpowiednio przeliczyłam.
Przepis z cincin podany prze Janie:
4 kg papryki mięsistej (ładnie wyglądają kolorowe)
1 duuuuuuuża główka czosnku
8 dkg soli
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju słonecznikowego
Paprykę pokroić w paski , pokroić w plasterki czosnek wymieszać z solą i odstawić na 4 godz. Po czterech godzinach wlać ocet, olej, wsypać cukier, wymieszać i pozostawić też na 4 godz. Następnie włożyć do słoików wlewając na końcu sos, który się wytworzy. Pycha palce lizać.
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
Jest pyszna. Ja robię z miodem. Zajrzyj miodem.
OdpowiedzUsuńpodobnie jak Gospodarna narzeczona robię z miodem;) i wychodzi przepyszna, a t Twoja też bardzo apetycznie wygląda, tylko obawiam się troszkę tej ilości czosnku;)
OdpowiedzUsuńilka_86
ale kusisz, chyba będę musiała skoczyć do sklepu po słoiki :)
OdpowiedzUsuńale kolory! :-)
OdpowiedzUsuńgłówka czosnku na 4 kg papryki to nie jest za dużo :)
OdpowiedzUsuńRadzę spróbować - papryka wychodzi pyszna :)
Przepis bardzo mi się spodobał, bo nie trzeba pasteryzować - chyba?
OdpowiedzUsuńJeszcze zdążę wypróbować w tym roku.
Pozdrawiam
trzeba pasteryzowac czy nie????? sloiki odwrocic czy nie???? max.
OdpowiedzUsuńtrzeba pasteryzować - 10-20 minut.
OdpowiedzUsuńA odwracanie słoików - można odwrócić - moim zdaniem wtedy powietrze nie ma jak wejść i słoiki się zamykają (mniejszy procent niezamkniętych słoików)