Robiłam je kiedyś, tylko nie pamiętam, czy z tego samego przepisu...
Pamiętam, że nam smakowały.
Co będzie teraz - okaże się zimą...
Przepis stąd.
3kg buraczków (ugotowanych tak w 1/2) i utarte na tarce z dużymi oczkami.
1kg cebuli (kroję w piórka)
1kg papryki (kroję paprykę na 8 a następnie każdy pasek poziomo. )
Zalewa
1 szklanka oleju
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
3 łyżki soli
liście laurowe
To wszystko gotuję i wrzucam do tego warzywa. Następnie zaparzam ok 15minut i po ostudzeniu przekładam do słoików.
Pasteryzuję 10minut od zagotowania.
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
Ciekawa surówka na jesienno-zimowe dni, skuszę się na te przetwory.
OdpowiedzUsuńw moim domu także bywały buraczki z papryką
OdpowiedzUsuńbardzo je lubiłam, ale niestety tylko ja i mama przestała je robic
zjadamy same buraczki albo z kapustą w jeszcze pyszniejszej sałatce na zimę
i do tego jajka i ubić sztywną pianę i to wymieszać!! miodzio wszyscy odlecieli od stołu to przez tą borgunkę XD SZEFOWA KUCHNI ps. to jest jak sushi uwaga jak tniesz surową rybę, ziemniaki prosto z wykopków proszę ciąć po przekątnych dla lebszego aromatu na to sos pomidorowy z grzybami XD polecam XD
OdpowiedzUsuńod babuni
OdpowiedzUsuńburaki
buraki ze starej paki najlepsze na zimowe wieczory jak pijesz pod sklepem sok pomidorowy 0,15... moja ciocia tylkospagetti potrafi bo co to nie ona od razu .żygu żgu było i love it XD