Robiłam ją 2 lata temu, rok temu cukinia nam nie obrodziła.
Wracam do przepisu teraz - cukinia jest pyszna, całkiem inna niż zwykłe marynaty...
2,5 kg oczyszczonej cukinii
7 szklanek wody
1,5 szklanki octu 10%
3 szklanki cukru
1,5 łyżki soli
1 czubata łyżka curry
2-3 cebule
liście selera - ja dałam kawałki selera naciowego
gorczycaNa dno słoika kładziemy gruby plaster cebuli i pół łyżeczki gorczycy, potem układamy cukinię - ja kroiłam cukinię w grubą kostkę, na wierzch liść selera. Zalewamy ostudzoną zalewą i pasteryzujemy 10-15 minut.
Robiłam podobnie ogórki. Pyszne wyszły :)
OdpowiedzUsuńjadłam taka cukienie, jest przepyszna
OdpowiedzUsuń!!! polecam