Do klusek z makiem używam masę makową.
Gotuję dowolny makaron - najbardziej lubię świderki - dużo maku zbiera się w makaronie.
Na dno garnka wkładam łyżkę masła, dodaję łyżkę miodu, wsypuję garść rodzynek wymieszanych z żurawiną.
Dodaję masę masę makową, rozgrzewam, dodaję makaron, trzymam chwilę na małym gazie i już :)
Smacznego :)
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
aż mi się zachciało takich klusek :))) apetycznie się prezentują , oj apetycznie
OdpowiedzUsuńw tym roku po raz pierwszy jadłam kluski z makiem
OdpowiedzUsuńlubię bardzo
ja jeszcze nigdy takich nie jadłam, ale wyglądają świetnie :)
OdpowiedzUsuńPyszności;)
OdpowiedzUsuńNigdy w życiu nie jadłam..
OdpowiedzUsuńChyba muszę to kiedyś nadrobić, bo patrząc na Twoje zdjęcia aż ślinka cieknie:)
ja zrobiłam sobie takie danko na ostatni dzień roku. Było ok, ale Twoj przepis jest bardzo zachęcający. Chyba wypróbuję, trochę maku jeszcze mam:)
OdpowiedzUsuńMakaron do garnka wrzucamy już ugotowany czy nie?
OdpowiedzUsuńDo maku wrzuca się ugotowany makaron.
OdpowiedzUsuń