Wiśnie są super - nierozciapane, kwaskowe - w sam raz do ciasta...
Przepis Alisi z CinCin:
Drylowane wiśnie ok. 5 kg zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Odcedzamy sok, wiśnie przekładamy do dużego garnka.
Do odcedzonego soku dodajemy cukier w proporcji: 1 litr powstałego soku-1 kg cukru i zagotowujemy. Zalewamy wrzącym sokiem wiśnie i odstawiamy do następnego dnia na 12 godz.
Czynnośc gotowania soku i zalewania nim wiśni powtarzamy przez 3 dni.
Na trzeci dzień wiśnie wkładamy do czystych słoików, zalewamy sokiem i słoiki pasteryzujemy ok. 10 min.
Remont mieszkania krok po kroku – kompletny przewodnik 2025
-
SEO Title: Remont mieszkania krok po kroku – przewodnik dla mieszkańców
Słupska Meta Description: ▷ Jak zaplanować remont mieszkania w Słupsku? ✓
Przewodni...
4 dni temu
0 komentarze:
Prześlij komentarz