Przepis podany przez Anet:
Chutney wiśniowy
Składniki
- 1kg wiśni
- 25 dag cukru
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki kruszonego chili
- 1 liść laurowy
- kawałek kory cynamonu
- 6-7 ziaren ziela angielskiego
- 2 goździki
- 100 ml octu winnego
- 1/3 łyżeczki soli
Umyte i wydrylowane wiśnie wrzucić do garnka razem z czosnkiem i octem. Smażyć 20 minut. Dołożyć cukier, sól, chili, liście laurowe i cynamon i smażyć na małym ogniu 1h. Dodać zmielone ziele angielskie i goździki, wymieszać i podgrzewać chwilę. Ja na koniec dodałam 3 łyżki cukru żelującego 3:1. Gorący Chutney przełożyć do słoików. Pasteryzować 15 minut. Ja nie pasteryzowałam.
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
Bardzo lubię używać do mięsa :) bo nadaje on zupełnie nowego wymiaru potrawom :)
OdpowiedzUsuńMmmmm... czekam na słoiczek :D
OdpowiedzUsuń