Wczoraj znowu mąż kupił wątróbkę...
Zamiast zupy z Ekwadoru mieliśmy więc na obiad potrawkę z wątróbki...
Składniki:
400g wątróbki z indyka
300g pieczarek
1 cebula
pół papryki
3 ogórki konserwowe
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1/3 szklanki białego wina
sól, pieprz, papryka, świeży rozmaryn, suszony tymianek
mąka do obtaczania
masło do smażenia
[Listonic]
Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. W woreczku wymieszać 4 łyżki mąki z pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wątróbki włożyć do woreczka i potrząsnąć. Wątróbki wyjąć z woreczka, lekko strzepnąć, smażyć na rozgrzanym maśle, przekładać do miseczki. Solić dopiero po zdjęciu z patelni. Po usmażeniu wątróbki, dołożyć masło na patelnię, wrzucić cebulę, poddusić, dodać pokrojone pieczarki, gotować chwilę, dodać, dodać koncentrat, dolać wodę, wrzucić pokrojone ogórki, dolać wino, gotować razem 10-15 minut.
Smacznego :)
Czy warto kupić Xiaomi Mi Smart Air Fryer?
-
[image: Xiaomi Mi Smart Air Fryer]
Recenzja Xiaomi Mi Smart Air Fryer + sprawdzone przepisy
8 miesięcy temu
Fajny pomysł, no i smak jestem sobie w stanie wyobrazić;-) Mniam;-)
OdpowiedzUsuńNiezły pomysł wypróbuje go lubię wątróbki :)
OdpowiedzUsuńile tej wody?? bo nie mam oka do tych spraw :) prosze o kontakt gg 3942460 :)
OdpowiedzUsuńwody - około szklanki, może trochę więcej...
OdpowiedzUsuńNiestety, nie używam gg :(