piątek, 24 września 2010

Kurczak z grilla w marynacie jogurtowej



Przepis jeszcze z listy pl.rec.kuchnia.

Mięso wychodzi soczyste i aromatyczne - pyszne :)

Składniki:
* 150ml jogurtu greckiego
* sok z półtorej cytryny   
* 150ml oleju słonecznikowego, 
* 4 ząbki czosnku, 
* po 2 łyżeczki papryki i kminu rzymskiego (może być nasz ale lekko podprażony na suchej patelni), 
* łyżeczka kurkumy, 
* po łyżeczce imbru i soli. 

Wymieszać wszystko dokładnie i posmarować tym kilogram filetów z piersi kurczaka.
Leżakować w lodówce od 12 godzin do 3 dni.
Grillować z każdej strony do zarumienienia.
Smacznego :)





Rok temu na blogu:



i



5 komentarzy:

  1. To brzmi pysznie! Muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. podoba mi się taka marynata, mogłaby być tez do warzyw, prawda? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fantastyczne to mięsko :D Lubię kurczaka w jogurcie...

    OdpowiedzUsuń
  4. cudowne to pierwsze zdjęcie ;] i wspaniale wyglądający kurczak. podoba mi się tez ta jogurtowa marynata ;]

    OdpowiedzUsuń

Facebook Share