Trochę przerobione, z książki "Nigella expresowo".
U mnie wyszły 24 nieduże muffinki.
Składniki :
- 4 bardzo dojrzałe banany
- 170 ml oleju roślinnego
- 3 jajka
- 330 g mąki
- 130 g drobnego cukru
- 3/4 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2/3 tabliczki czekolady
Banany obrać i rozgnieść widelcem na gładką masę.
Jajka ubić z olejem. Wymieszać z bananami.
Do miski wsypać mąkę, cukier, sodę i proszek. Wlać płynne składniki, wymieszać widelcem. Dodać czekoladę, wymieszać.
Do 2 form muffinkowych wyłożonych papilotkami nałożyć równe porcje ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez ok.17 minut .
Po upieczeniu ostudzić mufinki na kratce.
Jeśc jeszcze lekko ciepłe.
Smacznego :)
Zdjęcia robiła Agata z Pożeraczy czasu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz