Przepis z http://smaker.pl/przepis-francuska-choinka-makowa,103768.html
Składniki:
- mrożone ciasto francuskie
- gotowa masa makowa
- Wykładamy mak na trójkąt z ciasta francuskiego
- Przykrywamy drugim płatem ciasta i nacinamy "gałęzie"
- Wywijamy gałęzie
- Smarujemy roztrzepanym jajkiem
- Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut, 200 st. C
I podejście drugie - przepis z http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/11/makowa-gwiazda-z-ciasta-francuskiego.html
- Wykładamy mak na trójkąt z ciasta francuskiego
- Przykrywamy drugim płatem i sklejamy krawędzie, potem nacinamy górny płat, smarujemy roztrzepanym jajkiem
- Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut, 200 st. C
Fajne:) powtórzę z ciastem bezglutenowym. Pozdrawiam. Edyta. Przy zielonymstole.blogspot.pl
OdpowiedzUsuńnie tylko pięknie wygląda ale i pysznie smakuje :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń