wtorek, 1 czerwca 2010

Pudding ryżowy z truskawkami


Pierwsze prawdziwe truskawki....
Jeszcze drogie, dlatego tylko trochę...
Podzielić tak, żeby każdy poczuł ich smak ....



Składniki:
1/2 kubka ryżu arborio
2 kubki mleka
200 g śmietanki 30%
1 laska wanilii - wyskrobane ziarenka
1/4 łyżeczki soli
1/4 szklanki cukru
1 żółtko
1/2 kg truskawek
2 łyżki cukru do truskawek

[Listonic]



 Truskawki umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki, przesypać cukrem.
Wymieszać wszystkie składniki oprócz żółtka, postawić garnek na małym gazie, zagotować, gotować 25 minut często mieszając. Na koniec zestawić z ognia, wmieszać żółtko.
Rozdzielić na porcje, podawać z truskawkami.



Smacznego :)


Sezon Truskawkowy 2010


rok temu....




7 komentarzy:

  1. cudownie kremowe śniadanie

    ostatnio i mnie odstrasza truskawkowa cena. ale i tak nieustannie daję się skusic.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjadłabym, pyszne. A truskawki w tym roku pewnie i tak będą drogie.

    OdpowiedzUsuń
  3. kocham puddingi ryżowe. kremowe, mleczne, waniliowe. <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze nie jadłam truskawek w tym roku, pewnie nie prędko zjem, jeszcze poczekam ,ale ślinka mi cieknie oj... bardzo:)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. pudding ryżowy to jest to;) i te truskawki...szkoda, że nadal takie drogie.

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm chyba zrobię w najbliższych dniach pudding ryżowy :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Po takim śniadaniu, dzień jest PIĘKNY. Już jestem głodna.

    OdpowiedzUsuń