sobota, 5 września 2009

Likier poziomkowy



Przepis wypatrzony w lipcowej Kuchni - musiałam wypróbować...

Likier wyszedł słodki i bardzo aromatyczny.

Składniki:

25 dkg poziomek
20 dkg cukru
700 ml dobrej brandy

Poziomki zasypać cukrem zalać brandy, zostawić na 4-6 tygodni.
Odfiltrować.

Ja dałam dużo więcej poziomek - do przygotowanej porcji dosypywałam tak długo, aż wypełniły słoik tak, że ledwo były przykryte alkoholem.

4 komentarze:

  1. Oj pyszny musi być bez dwóch zdań!!

    OdpowiedzUsuń
  2. zapomniałaś napisac, że o pięknym kolorze:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. musi być doskonały, dlaczego ja w tym roku nigdzie poziomek nie widziałam, no dlaczego?!

    OdpowiedzUsuń
  4. Chciałam tylko napisać że to kolejny napój alkocholowy u Pani :D Ale dobrze ja soe wszystko notuję i jak już zamieszkam na swoim to będę robić :DDD
    Buziaki i miłej niedzieli :*

    OdpowiedzUsuń