Likier wyszedł słodki i bardzo aromatyczny.
Składniki:
25 dkg poziomek
20 dkg cukru
700 ml dobrej brandy
Poziomki zasypać cukrem zalać brandy, zostawić na 4-6 tygodni.
Odfiltrować.
Ja dałam dużo więcej poziomek - do przygotowanej porcji dosypywałam tak długo, aż wypełniły słoik tak, że ledwo były przykryte alkoholem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZha2GI0aLFryK5q9as9FsCXPtgcg80hoi82a-DfdTXW8cnJFMWZdBvMIt4QunGbmuAFmxqCb1vwXSfoixXEgaubvy65XNfr0kQG6rOUiuq-KJpx6LUcc98BQpDzfzkN7_5BomXI5QdFOU/s400/Spi%C5%BCarniangz.jpg)
Oj pyszny musi być bez dwóch zdań!!
OdpowiedzUsuńzapomniałaś napisac, że o pięknym kolorze:-)
OdpowiedzUsuńmusi być doskonały, dlaczego ja w tym roku nigdzie poziomek nie widziałam, no dlaczego?!
OdpowiedzUsuńChciałam tylko napisać że to kolejny napój alkocholowy u Pani :D Ale dobrze ja soe wszystko notuję i jak już zamieszkam na swoim to będę robić :DDD
OdpowiedzUsuńBuziaki i miłej niedzieli :*