Ostatnio co tydzień robimy pizzę.
Za każdym razem robimy garnuszek sosu.
Stwierdziłam, że, skoro teraz są tanie pomidory, trzeba zrobić zapas sosu na potem...
3-4 kg pomidorów
3-4 cebule
1-2 czerwone papryki
główka czosnku
pęczek bazylii
trochę oregano, tymianku
sól i cukier do smaku
oliwa
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Cebulę pokroić drobno, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać przeciśnięty czosnek i pokrojoną drobno paprykę. Poddusić razem, dodać pomidory, pogotować. Dodać zioła i przyprawy, zmiksować.
Rozlać do słoików, pasteryzować 10 minut.
Smacznego.
Gemini, GPT-4 czy Claude – który model AI wybrać?
-
W dynamicznie rozwijającym się świecie AI, wybór odpowiedniego modelu
językowego staje się coraz trudniejszy. Każdy z wiodących modeli – Gemini,
GPT-4, Cla...
11 miesięcy temu




Co tu zaglądam sobie do Was to jakieś pyszności w słoikach! Aż się szkoda człowiekowi robi :)
OdpowiedzUsuńA na pizzę to i ja mam ochotę, gdyby ktoś jeszcze tak mi gotową podał było super! :)
Miłego dnia!
Zapraszam w sobotę do Torunia :)
OdpowiedzUsuń