niedziela, 21 grudnia 2014

Makowa choinka - bardziej i mniej udane zabawy z ciastem francuskim...


Przepis z http://smaker.pl/przepis-francuska-choinka-makowa,103768.html

Składniki:
 - mrożone ciasto francuskie
 - gotowa masa makowa

  • Wykładamy mak na trójkąt z ciasta francuskiego
  • Przykrywamy drugim płatem ciasta i nacinamy "gałęzie"

 
  • Wywijamy gałęzie




  • Smarujemy roztrzepanym jajkiem 

  • Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut, 200 st. C



I podejście drugie - przepis z http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/11/makowa-gwiazda-z-ciasta-francuskiego.html
  • Wykładamy mak na trójkąt z ciasta francuskiego

  • Przykrywamy drugim płatem i sklejamy krawędzie, potem nacinamy górny płat, smarujemy roztrzepanym jajkiem

  • Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut, 200 st. C




5 komentarzy:

  1. Fajne:) powtórzę z ciastem bezglutenowym. Pozdrawiam. Edyta. Przy zielonymstole.blogspot.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  4. nie tylko pięknie wygląda ale i pysznie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń