czwartek, 2 września 2010

Tarta z pomidorami i pesto



Przepis inspirowany tartą Kevina.
Wyszła kolorowa i pyszna przekąska :)

Tarta z ciasta francuskiego z pesto, pomidorami i fetą:

Składniki:
płat ciasta francuskiego
2 łyżki pesto
2 pomidory
feta
pieprz

Ciasto rozwinąć na papierze do pieczenia, uformować brzeg.
Posmarować pesto, posypać pokruszoną fetą, obłożyć pokrojonym pomidorem, lekko popieprzyć.
Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C.
Smacznego :)


Pora na 
pomidora!

Smacznie i 
pomidorowo

Rok temu jedliśmy na deser babeczki z Belem:



9 komentarzy:

  1. kolorowa. smakowita. piękna....
    takie przekąski mogę wcinac non stop, bez opamiętania..! taa, tylko te moje "bioderka" nieszczęsne... xd ale, co tam żyje się raz, a gotowanie i późniejsza konsumpcja to dwa jego uroki ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda niesamowicie. Te kolory! Musiała byc pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kuszą mnie takie tarty z francuza. świetne połączenie smaków;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniale wygląda! Pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  5. dzis zrobiłam ta tarte!jest swietna!!!tylko mam pytanko:::ciasto mi wyszło pod składnikami takie cienkie,czy to tak ma byc>???

    OdpowiedzUsuń
  6. Pod pomidorami ciasto nie rośnie, tylko brzegi są napuszone.

    OdpowiedzUsuń
  7. Całkiem fajny pomysł - wiem, że pomidory dobrze się dogadują z ciastem francuskim i pesto rosso, bo sama próbowałam tego połączenia w tarte tatin (którą polecam!). A pesto alla genovese i do tego feta... Hmm, może być pysznie!

    OdpowiedzUsuń