środa, 1 września 2010

Tarta z kurkami na cieście francuskim


Przepis w sam raz dla niespodziewanych gości...

Tarta z kurkami na cieście francuskim:
Płat ciasta francuskiego (225g)
1 cebula
1 kubek kurek
50g niebieskiego sera
2 łyżki wina

Ciasto rozłożyć na papierze do pieczenia. Uformować brzeg.
Cebulę pokroić, przesmażyć na łyżce oliwy, posolić delikatnie, dodać pokrojone kurki, chwilkę dusić. Dodać wino - odparować.
Przełożyć farsz na ciasto, posypać startym serem.
Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Smacznego :)


Grzybobranie 2010


Rok temu na deser jedliśmy placek z morelami:



7 komentarzy:

  1. bardzo smaczne:)
    az chcialoby sie schrupac kawalek tak wyglada apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. rzeczywiście, idealne na wizytę niespodziewanych gości.
    ruk cuk i proszę! jaką tartę wyczarowac można w kilkanaście minut ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. Szybkie i pyszne. Przepis idealny:) Ja robiłam pizzę z kurkami i była świetna.

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj wszędzie kurki...
    Chyba następnym razem jak je zobaczę na targu to się skuszę

    OdpowiedzUsuń
  5. Mnie się też na pewno jako gościa nie spodziewasz:), więc trzymam za słowo i czekam na porcję tej cudnej tarty;)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń