poniedziałek, 30 sierpnia 2010

Jugo de Sandia - kolumbijski napój z arbuza


Lekki i orzeźwiający napój ze zmiksowanego arbuza.
Przepis ze strony My Colombian Recipes.

Składniki
(4 porcje)
5 kubków wypestkowanego i pokrojonego w kostkę arbuza
1 kubek kruszonego lodu
¼ kubka zimnej wody
2 łyżki cukru

Wszystkie składniki wrzucić do blendera, zmiksować na gładko, podawać od razu.
Smacznego :)




Rok temu piekliśmy jabłecznik francuski w Weekendowej Cukierni:





4 komentarze:

  1. o, bardzo smakowicie sie zapowiada. Musi byc orzezwiajacy!! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. no bardzo interesujące :) można by nawet wlać coś mocniejszego i niezły drink by z tego powstał :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie soki ze zmiksowanym lodem podawali na Węgrzech, jak byłam na wczasach. Niestety tamte były strasznie słodkie. Muszę spróbować Twojej wersji,

    OdpowiedzUsuń