czwartek, 3 czerwca 2010

Truskawki z zabaglione


Klasyka kuchni włoskiej.

Składniki:
1/2 kg truskawek
4 żółtka
4 łyżki brązowego cukru
1/2 szklanki wina

Żółtka ubijamy na parze z cukrem i winem do uzyskania gęstego kremu.
Schładzamy.
Truskawki obieramy, kroimy na mniejsze, polewamy kremem, podajemy.

Smacznego :)


Sezon Truskawkowy 2010



a rok temu:



a na deser:



6 komentarzy:

  1. mmm rewelacja! takie smaki w jednym miejscu to poezja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam zabaglione. Muszę w końcu spróbować zrobić !

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam ponownie;-) Zostawiłem Ci u nas na blogu zaproszenie do zabawy w "10te zdjęcie";-) Pozdrawiam;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten deser jest idealnie stworzony dla mnie.

    OdpowiedzUsuń