piątek, 23 października 2009

Kurczak z dynią i warzywami



W przedsionku, w chłodzie, leżą 2 dynie, jedna napoczęta...
A w lodówce czekał filet z kurczaka...
Wyszło bardzo udane połączenie..

Składniki:

700 g piersi kurczaka
1 kg oczyszczonej dyni
2 marchewki
2 czerwone papryki
1 duża cebula
szklanka białego wina
sól, papryka słodka i ostra, tymianek

Kurczaka pokroić na małe kawałki, posolić, posypać papryką, usmażyć.
Na drugiej patelni przysmażyć pokrojoną w słupki marchew, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w paski paprykę, dusić do zmięknięcia, dodać pokrojoną w kostkę dynie, usmażonego kurczaka, dodać wino i przyprawy, jeszcze chwilę poddusić.
Podawać z białym ryżem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz