![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyohNDQcA_vvJ_47IckaGak2RNLBqmCno-wwK_P8eC16y8-7-NiFeN-HD9rceVh0FnGUxUQGjhJLX7REuXzSzVD3s-7uq7gK9R_3Z5V3gLd0xjxUt2mZmL8tMPy3cKc-dQUGenXQyPlo31/s400/zpapryka+005.jpg)
Dzisiaj w ramach niedzielnego obiadku postanowiłam sprawdzić przepis na kotlety z papryką.
Nie zawiodłam się, chociaż zmieniłam trochę przepisu i zamiast 80 dag schabu użyłam zaledwie 36, to i tak wszystko zniknęło jak ciepłe bułeczki. :)
Składniki
kotlety wieprzowe (np. 6)
2 ząbki czosnku
1/2 cukinii
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka estragonu
1 papryki, każda innego koloru (ja miałam żółtą, pomarańczową i czerwoną)
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia
Kotlety lekko rozbij tłuczkiem, posól i popieprz. Papryki oczyść, umyj, pokrój w paski. Czosnek obierz i posiekaj. Cukinię umyj, osusz, pokrój w plasterki.
Masło i olej rozgrzej na patelni. Usmaż kotlety (wg przepisu po 5 minut z każdej strony). Przełóż na ograny talerz, trzymaj w cieple. Do tłuszczu ze smażenia włóż paprykę, czosnek i cukinię. Dodaj zioła. Smaż około 5 minut. Podawać razem, razem z ziemniakami.
Smacznego!
Będzie mi smakowało!
OdpowiedzUsuń