środa, 11 kwietnia 2012

Granat, sałata, polędwiczki.

Sałatka wiosenna :) (na gotowanie-z-nudow także ją znajdziecie :) )




Składniki (na jedną osobę)

  • 2-3 liście sałaty lodowej
  • garść ziaren granatu
  • 1-2 niezbyt duże ziemniaki
  • 1-2 plastry polędwicy
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • rozbełtane jajko
  • sos sałatkowy (ja użyłam takiego z torebki, knorra)


Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę, ugotować, uważać, żeby nie rozgotować. Polędwicę leciutko rozbić, posolić, popieprzyć, zamoczyć w jajku, obtoczyć w orzechach. Smażyć na oleju lub smalcu. Sałatę porwać na kawałki. Ostudzone ziemniaki posypać na sałatę, na to ziarna granatu. Polać sosem, na tym ułożyć polędwiczki.

6 komentarzy:

  1. Mmm, biorę! :) I zapraszam: http://mowia-weki.blogspot.com/2012/04/sonie-na-balkonie-akcja-charytatywna.html

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam połączenie granatu z mięsem, sama robię sałatkę z polędwiczek, truskawek i granatu. Jest przepyszna :)
    pozdrawiam !
    Szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. super!
    warto usunąc weryfikację obrazkową...

    OdpowiedzUsuń
  4. Naprawdę świetne połączenie! Pyszności, ten granat...:)

    OdpowiedzUsuń
  5. o kurczę!
    co za polędwiczki. rozpusta w biały dzień ;]

    OdpowiedzUsuń
  6. Z granatem i orzechami, mieszanka pysznie wybuchowa :)

    OdpowiedzUsuń