poniedziałek, 17 maja 2010

Pieczarki faszerowane


Mąż przyniósł do domu pieczarki - giganty. W sam raz do zjedzenia w całości.
Połowę opanierowałam i usmażyłam jak kotlety, drugą połowę nafaszerowałam i upiekłam w piekarniku.

Składniki:
8 dużych pieczarek
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
150g sera
sól, pieprz

Pieczarkom wyrwać nóżki, posiekać drobno, wymieszać z bułką, dodać jajko, połowę startego sera, doprawić.
Kapelusze oprószyć solą i pieprzem wewnątrz. Uzyskaną masą nadziać kapelusze.
Piekarnik nagrzać do 200C. Pieczarki położyć na paierze do pieczenia na blaszce, posypać resztą sera, wstawić do piekarnika na 30 minut.

Podawać z sałatą i świeżą bułeczką.
Smacznego :)



A rok temu na deser mieliśmy torcik jogurtowy:




3 komentarze:

  1. Pyszne i podoba mi się pomysł pieczenia, a nie smażenia.

    OdpowiedzUsuń
  2. moja Mama do takiego nadzienia dodaje także mielone mięso. są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm kilka na pewno od razu bym zjadła!

    OdpowiedzUsuń