środa, 21 kwietnia 2010

Kolorowe jajka faszerowane

Danie świąteczne, idealne dla początkującej pani domu, bardzo łatwe w przygotowaniu i ładnie prezentujące się na talerzu. Zrobione na rodzinną kolację, miało być kolorowe.

Jajka należy ugotować, obrać, przekroić na pół, żółtka wyjąć do miski i wymieszać z pozostałymi składnikami farszu.

Składniki kolorowych farszów:
żółty - żółtka, starty żółty ser, musztarda, majonez
zielony - żółtka, podgotowany zielony groszek (z puszki pewnie tez może być), majonez
czerwony - żółtka, koncentrat pomidorowy, tuńczyk, majonez
biały - chrzanowy, z żółtek i resztki po świątecznej terrinie.

Polecam!

Propozycja, trochę spóźniona, do akcji wielkanocnej:

Kuchnia Wielkanocna 2010

4 komentarze:

  1. Chętnie zjem i bez święta;-)
    Pozdrawiam i z opóźnieniem dziękuję za gratulacje;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczne.
    Mogę jeść zawsze i wszędzie:))
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nareszcie trochę kolorów na stole :)

    OdpowiedzUsuń