czwartek, 19 listopada 2009

Białoruś: Pudding z dyni i makaronu



Bardzo fajna potrawa. Przepis stąd.
Widziałam ją też u Ireny i Andrzeja - jeszcze bardziej mi się spodobała...

Składniki:

1 kg dyni
1/2 kubka makaronu - dałam pół paczki
3 łyżki masła
3 jajka
sól, cukier, cynamon

Dynię obrać i pokroić w słupki, posolić i przysmażyć na maśle.
Makaron ugotować, wymieszać z usmażoną dynią, dodać jajka, cukier, sól, cynamon, wymieszać. przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.

I już :)
Smacznego.



dni kuchni wegetarianskiej

1 komentarz:

  1. Jak widziałaś myśmy nazwę dania zmienili na zapiekankę, bo ją bardziej przypomina. Poza tym potwierdzam, że dobre;-) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń