czwartek, 17 września 2009

Łazanki z brokułami



Pomysł na szybki obiad z wykorzystaniem zawartości lodówki :)
Wyszło pysznie.

Składniki:

paczka makaronu
1 duży brokuł
1 cebula
śmietanka
10 dkg sera pleśniowego
1/2 szklanki białego wina
sól, biały pieprz, oliwa, płatki migdałowe

Makaron gotujemy al dente. Brokuły dzielimy na różyczki, gotujemy na parze i rozgniatamy widelcem.
Posiekaną cebulę podduszamy na oliwie, dolewamy wino i odparowujemy. Dodajemy brokuły, śmietankę, na koniec pokruszony ser.
Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy makaron, podgrzewamy razem.
Na talerzach posypujemy podprażonymi płatkami migdałowymi. Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię łazanki i też robię z warzywami. Najczęściej ze szpinakiem ( też na zielono...). Twoja propozycja - bardzo smaczna :)

    OdpowiedzUsuń