niedziela, 23 sierpnia 2009

Kotlet schabowy w jajku zwany również słonecznym



Trochę inna wersja zwykłego schabowego.
Na 1 kotlet 1 jajko.




Kotlet rozbijamy, przyprawiamy, obtaczamy w mące i ciach do rozbitego jajka.
Wrzucamy kotlet na gorący tłuszcz, polewamy resztą jajka i smażymy do zrumienienia z obu stron.

Smacznego :)

Schab jest dobry na wszystko

6 komentarzy:

  1. Oooo podoba mi się bardziej niż ten z bułką tartą! MNIAM! :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie kotlety, bez tartej bułki! mają przyjemny smak, piękny kolor Ci wyszedł, prawdziwie słoneczny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jeśli się nie mylę to jest to tzw. "Lubelak"

    @up
    panierke do schabowego mozesz robic przeciez z samego jajka i bulki tartej, BEZ MĄKI!! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Najlepsze jak nie ma bułki tartej w domu!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszny kotlet po co ta bułka twarda i nasączona smalcem. Do jajka można dodać troche ziół prowansalskich. Smażyć tylko na prawdziwym smalcu żaden olej!

    OdpowiedzUsuń