niedziela, 19 lipca 2009

Wiśnie marynowane



To już wiśniowe ostatki. Jeszcze tylko smażą się wiśnie kandyzowane..
Jeszcze kilka wiśni zostało na drzewkach, ale pewnie zjedzą je osy...

Składniki:

2 kg wypestkowanych wisni
700 g cukru
2 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
3-5 goździków
kawałek cynamonu
1 łyżka gorczycy

Wiśnie wkładamy do słoja.
Wodę z cukrem i przyprawami zagotowujemy, dolewamy ocet, zalewamy wiśnie.
Następnego dnia odlewamy zalewę, zagotowujemy, zalewamy wisnie.
Trzeciego dnia zagotowujemy zalewę, wiśnie rozkładamy do słoików, zalewamy gorącą zalewą, zamykamy, stawiamy na głowie i już :))

Smacznego :)
Spiżarnia 2009 - owoce,warzywa


Kwitnąca wiśnia

1 komentarz:

  1. Witam, nie wiem czy was to zaiteresuje ale wasze prace pojawiły sie u pewnej plagiatorki, zdazyłam tylko tyle wyłapac bo dodaje plagiaty w tempei ekspresowym. jak na razie ten moderator nic nie robi moze jak własciciele napisza to wtedy uszanuje cudze prawa autorkie? pozdrawiam

    http://www.doradcasmaku.pl/przepis/24122/wisnie-marynowane.html#komentarze
    http://www.doradcasmaku.pl/przepis/22976/babeczki-cytrynowe-z-lemon-curd.html

    OdpowiedzUsuń