![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCrKUtx5jdkoz33PpwUjnTrTxKSaxHHvNTCbxv4Fxt4jE9BVn_lVAWb-eqOeiIZvZPbvp105bwHsuNhS_6Zc4CjuZRpY6jHy69-xRe8lO8-5WfZRMe5fxritnnB02STKYrKjyj_EJBUJNu/s280/090608_rkuchnia_chili_con_carne-4+copy.jpg)
Składniki
0,5 kg mięsa mielonego (dowolnie)
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pomidorów
2-3 cebule
opcjonalnie: papryka
Przyprawy: sól, pieprz, chilli, papryka ostra, papryka słodka lub przyprawa do dań meksykańskich
Sposób przyrządzania
Cebule ( i paprykę) drobno pokroić, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić. Następnie dodać mięso, usmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory. Przyprawić papryką i innymi przyprawami. Otworzyć puszki z fasolą i kukurydzą i dodać do dania. Smażyć na wolnym ogniu ok. 5 min.
Przyprawić do smaku.
Podawać z białym ryżem.
Smacznego!
Dziś jedliśmy :) Co dodaliśmy?
OdpowiedzUsuńDoprawione sosem chili i trochę bazylią, na koniec dwa ząbki czosnku.
Zjedzone z makaronem - świderki.
Zaciągnięte jednym koncentratem pomidorowym.
Dodane pół papryki.
No i można trochę sypnąć serem :)
A, i trochę cukru dla zniwelowania kwasoty pomidorów ;)
OdpowiedzUsuńPolecam bardzo pyszne danie i bardzo ostre:)
OdpowiedzUsuń