sobota, 6 czerwca 2009

Włochy: Spaghetti Anonimki




Przepis ten stosujemy od zawsze, jak szybki, praktyczny, tani i smaczny :)
Jest to wariacja na temat przepisu Joanny.

Składniki

olej/oliwa z oliwek
2-3 cebule
2 ząbki czosnku
2 puszki pomidorów
tymianek, oregano, bazylia, sól
opcjonalnie - papryka
opcjonalnie - wino czerwone (ale z sangrią też fajnie smakuje)
opcjonalnie - oliwki
ser żółty tarty/ ser parmezan
makaron

Sposób przyrządzania

Cebulę posiekać na drobno (paprykę w kostkę). Wrzucić na rozgrzany olej/oliwę cebulę, wycisnąć czosnek. Zeszklić cebulę. (dodac paprykę). Do zeszklonej cebuli dodać pomidory. Poczekać aż się zagotuje, posolić, przyprawić. Podawać z makaronem (najlepiej spaghetti) i posypane serem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz