niedziela, 21 grudnia 2014

Makowa choinka - bardziej i mniej udane zabawy z ciastem francuskim...


Przepis z http://smaker.pl/przepis-francuska-choinka-makowa,103768.html

Składniki:
 - mrożone ciasto francuskie
 - gotowa masa makowa

  • Wykładamy mak na trójkąt z ciasta francuskiego
  • Przykrywamy drugim płatem ciasta i nacinamy "gałęzie"

 
  • Wywijamy gałęzie




  • Smarujemy roztrzepanym jajkiem 

  • Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut, 200 st. C



I podejście drugie - przepis z http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/11/makowa-gwiazda-z-ciasta-francuskiego.html
  • Wykładamy mak na trójkąt z ciasta francuskiego

  • Przykrywamy drugim płatem i sklejamy krawędzie, potem nacinamy górny płat, smarujemy roztrzepanym jajkiem

  • Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut, 200 st. C




3 komentarze:

  1. Fajne:) powtórzę z ciastem bezglutenowym. Pozdrawiam. Edyta. Przy zielonymstole.blogspot.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. nie tylko pięknie wygląda ale i pysznie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń